Türkiye'nin Lider Pil Tedarikçisi
Türkiye'nin Lider Pil Tedarikçisi
BLOG
Yayın Tarihi : 11.03.2020 10:32 | Güncellenme Tarihi : 19.10.2020 11:44 | Blog
Düğme Pil ( Saat Pil, Para Pil ) Kullanım Alanları ve Özellikleri

Düğme pil ( Para Pil, Saat Pili )

Düğme pil, küçük çaplı tek hücreli bir pil olup çapı 5 ila 25 mm, giysinin üzerinde bir düğme gibi 1 ila 6 mm yüksekliğinde bir çöp silindiri şeklindedir. Genellikle 2032 Pil ve 2025 Pil yaygın olarak kullanılandır.

Bir metal, hücrenin alt gövdesini ve pozitif terminalini oluşturabilir. Yalıtımlı üst kapak negatif terminaldir.

Düğme hücreleri, kol saatleri, cep hesap makinesi, yapay kalp pili, implante edilebilir kardiyak defibrilatörler, otomobil anahtarsız giriş vericisi ve işitme cihazı gibi küçük taşınabilir elektronik cihazları çalıştırmak için kullanılır. Daha geniş varyantlara genellikle bozuk para hücreleri denir. Düğme hücrelerini kullanan cihazlar, genellikle, bir kol saatinde sürekli kullanımda olmak üzere, uzun bir hizmet ömrü, genellikle bir yıldan uzun bir süre veren bir hücre kullanacak şekilde tasarlanmıştır. Çoğu düğme hücresinin kendi kendine boşalması düşüktür ve kullanılmadıkları takdirde uzun süre şarjlarını tutar.

İşitme cihazı gibi yüksek kapasiteli, yüksek kapasitenin önemli olduğu ve kendinden deşarjı düşük olan, hücrenin boşalmadan önce tüketileceği kadar az olan yüksek güçlü cihazlar, belirli bir kapasitede daha yüksek kapasiteli çinko-hava hücrelerini kullanabilir Boyut, ancak kullanılmadığı halde birkaç hafta içinde deşarj olur.

Düğme hücreler tek hücrelerdir, genellikle atılabilir birincil hücrelerdir. Genel anot malzemeleri çinko veya lityumdur. Yaygın katot materyalleri havadan mangan dioksit, gümüş oksit, karbon monoflorid, Bakır (II) Oksit veya oksijendir. Mercurik oksit düğme hücreleri daha önce ortaktı, ancak cıvanın toksisitesi ve çevresel etkileri nedeniyle artık mevcut değil.

Farklı kimyasal bileşimdeki hücreler aynı boyutta mekanik olarak değiştirilebilir. Bununla birlikte, kompozisyon ömrü ve voltaj stabilitesini etkileyebilir. Yanlış hücrenin kullanılması, ömrünün kısalmasına veya yanlış çalışmasına neden olabilir. Düğme hücreler küçük çocuklar için çok tehlikelidir. Yutulan düğme hücreleri ciddi iç yanmalara ve ciddi yaralanma veya ölüme neden olabilir.

Düğme Pil Modelleri (2032 Pil, 2025 Pil ) için tıklayınız.

Farklı kimyanın özellikleri

Alkaline Piller diğer türlerle aynı düğme boyutlarında yapılır, ancak genellikle daha düşük maliyetli gümüş oksit veya lityum hücrelerden daha az kapasite ve daha az stabil voltaj (kullanımda yavaş yavaş düşer) sağlar. Genellikle ucuz saatli piller ve farkı bilmeyenler tarafından satılmaktadır.

Gümüş Oksit Pil, ömrünün sonunda ani olarak çok hızlı bir şekilde düşene kadar çok dengeli çıkış voltajına sahip olabilir. Bu, bireysel tipler için değişir; Örneğin; Bir üretici firma, kapasitesi 150 ila 200 mAh arasında değişen, aynı büyüklükte 357-303, 357-303H ve EPX76'dan oluşan 3 gümüş oksit hücresi sunmaktadır; gerilim özellikleri giderek azalmakta ve oldukça sabit kalmaktadır. Bazıları Talep üzerine yüksek nabız ile sürekli düşük drenaj, diğerleri fotoğraf kullanımı içindir.

Cıva pilleri aynı zamanda dengeli bir voltaj kaynağı sağlar, ancak toksisite ve çevresel etkileri nedeniyle birçok ülkede artık yasaklanmıştır.

Çinko-hava pilleri depolarizör olarak hava kullanır ve bu havayı atmosferden aldığı için diğer türlerden daha yüksek kapasiteye sahiptir. Hücrenin havaya karşı sızdırmazlık elemanları vardır; bunlar kullanımdan önce çıkartılmalıdır; Hücreler, kullanımdan bağımsız olarak, birkaç hafta içinde kendiliğinden deşarj olurlar.

Paket Boyutu

Standart adları kullanan düğme pillerinin paket boyutu standart bir kutu boyutunu temsil eden 2 haneli bir kodla veya hücre çapını ve yüksekliğini temsil eden 3 veya 4 haneli bir kodla gösterilir. Birinci veya iki basamak pilin dış çapını bütün milimetre cinsinden kodlar ve yuvarlanır; Kesin çaplar standart tarafından belirtilir ve belirsizlik yoktur. Örneğin ; 2032 Pil pil için Boyutlar (20-32) : 20,0 mm Çapı 3,2 mm Kalınlığıdır.

2032, 2025, 2016 ve diğer tüm modeller için tıklayınız.

Kullanım

Bu pil boyutu, çoğunlukla lazer işaretçileri, LED kalemler, bilgisayarlı kalemler, glikoz sayaçları ve küçük kulaklık yükselticileri gibi küçük cihazlarda kullanılır. Bu piller AAA pil veya AA piller kadar popüler değildir ve dolayısıyla yaygın olarak bulunmazlar.

LR44, LR41, LR54 ve diğer tüm modeller için tıklayınız.

İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et