Türkiye'nin Lider Pil Tedarikçisi
Türkiye'nin Lider Pil Tedarikçisi
BLOG
Yayın Tarihi : 23.06.2020 14:49 | Güncellenme Tarihi : 01.02.2022 14:55 | Blog
Oyuncak Araba Aküleri

Oyuncak Akülü arabalarda genel ( Yaygın ) olarak bakımsız kuru akü çeşitleri kullanılmaktadır. Nadir olarak karşımıza çıksa da bazı cihazlarda yüksek verim alınabilmesi açısından jel aküler de kullanıldığı görülmüştür. Akülü Arabalarda en çok kullanılan 3 model Bakımsız kuru akü modeli mevcuttur.

 

6V 12Ah Akülü araba bataryası için tıklayınız

 

6V 7Ah Akülü araba bataryası için tıklayınız.

 

6V 4Ah Akülü araba bataryası için tıklayınız.

 

Bunlar ile birlikte 12V 7Ah Akülü araba bataryası ve 12V 12Ah Akülü araba bataryası da kullanılmaktadır.

 

Burada Dikkat etmemiz gereken önemli konulardan orijinal değerlerimize yakın değerlerde akü tedarik etmemizdir. Özellikle Voltajının aynı olmasına dikkat etmeliyiz.

 

Voltajı farklı bir akü aldığımızda (Düşük olursa) Aracımızı çalıştırmaya bilir veya ( Yüksek olursa ) Motorumuza zarar verebilir.

 

Ah ( Amper Saat ) Değerinin daha yüksek olması problem teşkil etmeyecek oyun süresinin artmasına destek olacaktır. Tabi ki bu seferde Şarj süresi uzayacaktır. Aynı zamanda şarj cihazınız uzun süre çalışacağından ısınabilir ve zarar görme ihtimalide olabilir.

 

Mümkün oldukça yakın değerde akü tercih etmek sağlıklı olacaktır. Kullanılan akü değeri kullanılan diğer ekipmanları da çalışma koşulları ( ısınması, şarj süresi, yıpranması vs.. ) hesaplanarak en uygun şekilde tasarlanmıştır.

 

Bu ürünler yaygın bir şekilde tüketildiğinden dolayı maalesef piyasalarda kalitesi düşük, üzerinde yazan kapasitesini vermeyen, sağlıksız ürünlerin girişine de rastlanmaktadır.

 

Örneğin; üzerinde 6V 12A yazan bir akünün içerisinde ki gerçek kapasitesi 10A hatta 8A seviyesine kadar düşmektedir. Buda örneğin 2 saat çalışması gerek bir akülü arabanın daha kısa sürede şarjının bitmesi anlamına gelmektedir.

 

Peki, Akü alırken nelere dikkat etmeliyiz?

 

  1. Akülerin üretim tarihinin 6 – 8 Ayı geçmemiş olmasına.
  2. Üzerinde yazan kapasite değerinin doğu olmasına,
  3. Satın alırken voltaj değerinin düşük olmamasına, 
  4. Akünün ağırlığına,
  5. İç direnç değerine

 

Bu özellikler akülerin genel olarak kalitesini belirlemektedir. Akülerin içerisinde kurşun olduğundan ilk olarak ağırlık olarak incelemek ve voltajını ölçmek genel olarak iyi bir ürün almanıza yardımcı olacaktır.

Akülü Arabalarda en çok kullanılan model aküler gerçek değerlerini vermeleri için yaklaşık olarak aşağıdaki ağırlıklarda olmalıdır,

 

6V 12A Akü 1800gr, 6V 7Ah Akü 1200gr, 6V 4Ah Akü 700gr vb..

 

Web sitemizde satılan akülerin ağırlıklarını ve teknik bilgilerini Datasheet kısmında görebilirsiniz.

 

Daha detaylı sorularınız için iletişim sayfamızdaki numaradan veya canlı destek sistemimiz üzerinden müşteri hizmetleri ekibimizden destek alabilirsiniz.

İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et